The Definitive Guide to Cara Jimat Minyak Motor Lc135



kepada semua yg masih ragu2 pd i-cost terpulang pd anda tp sy yakin produk ini benar2 berkesan….tq i-demand dengan bermodalkan hanya RM595 sy dh dpt blk modal itu dgn cara penjimatan petrol….

Jom hilangkan worry selalu tak cukup duit dan buat anak isteri anda hepi dengan belanja diorang pergi getaway setiap bulan.

Masalah juga ya kalu doh pakai telefon atau tablet yang lebih updated ni kan. Kalau pembaca sekalian ada kewarasan baik pakai telefon atau t...

Pastikan tingkap kereta ditutup semasa memandu untuk melancarkan pergerakan kereta bagi mengurangkan rintangan angin. Jika tidak, kereta anda akan bertambah geseran dan perlahan dan menyebabkan anda menekan minyak lebih banyak untuk bergerak.

Anda boleh mematikan enjin terlebih dahulu ketika sedang berhenti dimana-mana samada untuk berehat atau menunggu penunggang, rakan-rakan dan sebagainya kerena enjin yang hidup akan menyebabkan minyak turun walaupun kereta tidak bergerak. Matikan enjin dapat membantu anda menjimatkan minyak kereta dengan berkesan.

Kereta anda perlu diservis pada waktu yang ditetapkan supaya tiada masalah kerosakan atau teknikal yang berlaku pada kereta. Bukan itu sahaja, sebenarnya, sedutan minyak daripada kenderaan anda juga adalah disebabkan sistem penyelenggaraan yang tidak tepat pada masanya. Jikai anda tangguhkan, lama kelamaan ia akan memberi kesan kepada penyedutan minyak kereta.

Hasil dari pencarian pandangan pengguna dalam Web pun ada yang Professional dan kontra jugak, ada yg puji kerana ada improvement dan ada yg keji kerana memberi masalah kepada kereta.

- Suspension not pretty snug Whilst I think its intended to final lengthy instead of being extra relaxed

Facebook is displaying info that can assist you greater fully grasp the goal of a Web site. See actions taken with the individuals who handle and submit material.

Tak perlu pasang aircond kereta kalau cuaca dah sejuk, atau matikan aircond apabila dah nak dekat sampai destinasi. Penggunaan minyak bertambah 10% apabila menggunakan aircond.

As may be noticed, the Teeletrik T-70 is drastically more cost-effective in use. An electrical motorcycle could help you save Countless ringgits as opposed to standard fuel centered bikes.

(PMC) pula berfungsi ketika kereta diletakkan sebagai contoh dalam keadaan parkir dengan terdapat halangan di depan. Dan, halangan itu pula perlulah yang boleh dikesan jaraknya oleh kamera (kamera mungkin tidak dapat fokus dinding putih untuk menetukan jarak). Dalam keadaan ini, sistem mengesan anda sepatutnya undur ke belakang ketika ingin mula memandu. Sebaliknya, jika anda tersilap masuk gear D dan menekan pedal dengan kuat, sistem ini akan mengehadkan kuasa dari enjin dan mengelakkan kereta daripada terlonjak ke depan, beserta dengan bunyi amaran sekali.

Saya ade masalah enjin moto lc a hundred thirty five v2, sya tak berape pasti bunyi tu kat mane, bile sya start off enjin bunyi macam biase bile sya ram pon ok, tp bile sya masuk equipment begin memandu, ade bunyi pada enjin tok.

Bagaimanapun, kami juga sempat memandu dalam hujan, dan bunyi percikan air yang kedengaran dari bahagian bawah kereta Jimat Minyak Kereta Persona sebenarnya agak kuat. Jadi, aspek kebisingan dalam kabin ini masih boleh dipertingkat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *