The Single Best Strategy To Use For Cara Jimat Minyak Kereta Berkesan



fandos 79 states: April eighteen, 2009 at 7:27 pm perangai org malaysia mmg suka mengkritik orang punyer plan dan ciptaan.tak pnah senang dgn orang yg lebih maju dari nyer.kalau korang pandai knapa ko tak cipta dulu sebelum benda HEBAT ni muncul di malaysia.waktu kerajaan naik kan minyak RM2.70 dulu aper yg korang mampu cipta untuk rakyat malaysia,cuma mampu merengek dan tunjuk perasaan pd kerajaan.knapa tak der saper pun yg bleh cipta benda sehebat ni.tapi bila jepun dah cipta mula tunjuk pandai kritik konon budak sekolah menengah pun bleh cipta,bukak komponen tu konon nak kaji aper yg ader kat dalam tu for what.orang tu dah cipta sempurna naper kita nak kaji lagi,dah beli cucuk kat keta guna jer la.

kalau kiraan 100km/L pun ada juga..cuma tak terasa macam european laa kalau guna km/a hundred :D poyo jer tuh he heh

We are updating our database on a regular basis. If you see an mistake or notice missing data, be sure to let's know here. You may also look at our FAQ in this article.

Reduced the full bodyweight just as much as you can – The total fat of both you and your motorcycle mixed is critical for the fuel performance. Attempt to decrease the fat just as much as possible.

six)waktu panaskan njin jangan pulas sampai njin tu nangis..juga kalau diamalkan memudaratkan njin dan kualitinya

Pastikan tingkat kereta ditutup semasa memandu untuk melancarkan pergerakan kereta. Jika tidak, kereta anda akan mengalami rintangan angin yang menyebabkan kereta bergerak perlahan dan anda akan menekan pedal minyak lebih banyak.

cuma orang kata tak de choose-up (pada saya Alright je),…takde space(gen2 saya muat lagi sebijik basikal budak2) & dah ada tank kecik. pernah nampak innova baru pakai 2 tank kecik letak kat tempat tayar spare……kena beratur panjang (rasanya sejak pakai lebih setahun lepas hanya sekali 2 je beratur lebih dari ten kete…stesen dah banyak sekarang)….

Alat jimat minyak kereta berkesan ni kurangkan risiko membuang bahan api dengan stabilkan turun naik beban enjin. Proses pembakaran minyak petrol kereta akan jadi lagi sempurna dan kos minyak petrol kereta anda boleh dikurangkan secara berkesan.

Nak tak saya share satu cara untuk anda jimat minyak kereta sekaligus jimat duit tanpa bahayakan kereta anda tapi lagi menambahkan pikap kereta anda?

Senarai ini Mypt3 kami kemaskini berdasarkan ujian yang read more dilakukan oleh kalangan yang pakar sahaja. Hasilnya senarai ranking kereta jimat terbaik adalah seperti di bawah ini untuk tahun 2019.

sekurang-kurangnya ada perbandingan yang benar dan yang mencari kebenaran … cuma nak ucap tahniah pada SYED … TQ atas perkongsian ilmu penjimatan minyak (FC) secara berhemat dan get more info bersopan .

Saya juga mendapati get Naza Citra saya lebih kuat berbanding tanpa i-cost, terutama untuk reduced and medium variety.

Apabila website cuaca sudah sejuk. Dikatakan isi minyak pada waktu malam, get more info kurang gasoline dalam petrol atau diesel. Kandungan fuel dikatakan banyak pada waktu siang yang panas, di mana setiap liter click here yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gasoline dalam kandungannya.

Walaupun menuruni bukit pada gear neutral menjimatkan minyak, ia boleh menyebabkan kereta terlalu laju serta brek menjadi panas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *